Hoe bouw ik een V-Taper Shape?

Hoe bouw ik een V-Taper Shape?

Een V-Taper vorm wordt beschouwd als een lichaamssamenstelling die lijkt op de letter V. Het wordt gekenmerkt door brede schouders, een grote en brede rug en een smalle taille.

Is zo'n shape genetisch aangelegd of kunnen we het zelf creëren?

Het antwoord ligt gedeeltelijk in onze genetica, maar gelukkig vooral in hard werken!

Sommige mensen hebben verschillende spieraanhechtingen die de vorm van een spier bepalen. Een persoon met een hoge lat-invoeging kan misschien niet zo’n esthetisch uitziende rug creëren als iemand wiens lat-invoeging lager verbindt.

Lengte speelt ook een rol. Een langere persoon met brede invoegingen heeft meer ruimte om zijn physique uit te bouwen, terwijl een kortere persoon meer een 'stompy' uitstraling kan hebben.

Hoe bouwen we onze V-Taper Shape?

We bouwen onze V-Taper vorm door prioriteit te geven aan onze schouders, lats en taille-grootte over langere cycli van bulken en cutten.

Laten we van beneden naar boven beginnen.

Een smalle taille kan meestal worden bereikt door niet veel lichaamsvet te hebben. Er zijn geen oefeningen voor een smalle taille, maar sommige mensen beweren dat het helpt om niet veel compound lifts te doen, die ons eigenlijk pushen om de core te trainen. Dit kan worden vermeden door die samengestelde lifts helemaal te vervangen of een lifting belt te gebruiken.

Onze brede rug wordt opgebouwd door prioriteit te geven aan lat-specifieke oefeningen. En het belangrijkste: zorg voor een goede vorm. Een goede samentrekking en squeeze van de lats, samen met gecontroleerde negatieve herhalingen bij oefeningen zoals de pull-up, lat pulldown en pullover (machine), helpen ons na verloop van tijd een brede rug op te bouwen.

Geef trainingen van lats 2 keer per week prioriteit.

Brede schouders worden opgebouwd door prioriteit te geven aan goede schoudertrainingen. De meeste mensen richten zich vaak op zware shoulder presses. Deze oefening legt echter de meeste nadruk op de frontale deltoids. Om brede schouders te creëren, moeten we ons voornamelijk richten op de achterste en zij deltoids.

Vaak over het hoofd geziene oefeningen zijn lateral raises die zich richten op de achterste en zij deltoids. Zorg ervoor dat je het juiste gewicht gebruikt je vorm goed is tijdens de uitvoering. Focus op het langzaam naar de zijkant duwen van de gewichten, en dan omhoog. Daarna langzaam weer omlaag. Lateral raises zijn meer een horizontale beweging dan een verticale beweging.