Moet ik mijn voeding afwegen wanneer ik vet wil verliezen?

Moet ik mijn voedsel wegen als ik vet wil verliezen? Kan ik gewoon 'gezond eten'?

Het eerste dat we moeten doen, is bepalen hoeveel calorieën we nodig hebben. Klik hier na het lezen om je onderhoud te berekenen!

Het tweede dat we moeten doen, is bepalen of we ons voedsel op de gok willen inschatten of dat we willen meten wat we eten.

Het eerlijke antwoord op de vraag: je zou waarschijnlijk je voeding moeten willen wegen. Vooral in het begin, als je nieuw bent in de wereld van calorieën en vetverlies. De meeste mensen die nieuw zijn, hebben niet voldoende kennis om hun calorie-inname correct in te schatten.

Zelfs als je voldoende kennis hebt over hoeveel calorieën een item bevat, kan het bepalen van portie groottes en servings lastig zijn. Vooral bij voedingsmiddelen die van nature hoog in calorieën zijn, zoals pindakaas en olijfolie. Wist je bovendien dat wettelijk gezien voedingslabels tot 20% onnauwkeurig mogen zijn?

Als je door te wegen meet, kun je bijna zeker zijn dat de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt correct is. Het zou zonde zijn om te investeren in gezond eten door de juiste boodschappen te doen en de discipline te hebben om junkfood te vermijden, maar geen resultaten te behalen omdat je portie groottes niet kloppen.

Na een lange periode van leren en het meten van portie groottes, kun je misschien minder strikt zijn in het algemeen. Je hebt wellicht dan voldoende kennis om je porties nauwkeurig genoeg in te schatten.

Maar als je in top shape wilt komen, blijft meten de beste manier, omdat de foutmarges kleiner worden. De details bepalen of je redelijk goede of uitstekende resultaten behaalt!