Wanneer worden mijn aders goed zichtbaar?

Hoe krijg ik mijn aders goed zichtbaar?

Zichtbare aders worden vaak beschouwd als een symbool van aesthetics, naast het zichtbaar zijn van onze spierdefinitie- en scheidingen.

Hard werken versus genetica

Het eerste dat we moeten overwegen bij het proberen om er meer vasculeer uit te zien, zijn onze genetische verschillen. Sommige mensen hebben de neiging om minder snel zichtbare aders te hebben, terwijl anderen dit makkelijker ervaren. Sommige mensen hebben het meer in bepaalde gebieden, terwijl anderen het in helemaal andere delen van het lichaam hebben.

Het tweede dat we moeten overwegen, is dat we om ten minste enige vorm van zichtbare aders te laten zien, een laag genoeg lichaamsvetpercentage moeten hebben. Minder vet rond bepaalde gebieden van het lichaam maakt zowel de aders als de spieren duidelijker zichtbaar.

Hoe snel dat gebeurt, hangt af van hoeveel vet je moet verliezen. De lichaamsdelen die als eerste slanker worden, hebben ook de grootste kans om rond dezelfde tijd vasculariteit te vertonen. Denk aan de onderarmen, biceps en schouders. De buikspieren en taille hebben meer kans op het verschijnen van vasculariteit wanneer je onder de 10% lichaamsvet uitkomt.