Hoe verlies ik 'hardnekking' buikvet?

Hoe verlies ik vet rond mijn buik, heupen en taille?

We zijn sorry om je meteen teleur te stellen, maar het antwoord is dat vet verminderen op specifieke plaatsen (spot reduction) bijna onmogelijk is.

De gebieden waar we meestal willen zien dat het vet als eerste verdwijnt, zijn in werkelijkheid vaak de laatste plaatsen waar het verdwijnt. Er is genetische variatie tussen mensen, maar de buik, love handles en onderrug zijn vaak de laatste plekken waar de meeste mannen vet verliezen. Voor vrouwen zijn deze gebieden vaak de heupen en dijen.

Maar waarom?

De reden heeft voornamelijk te maken met evolutie. Om onze vitale organen rond de taille en het reproductieve systeem (voor vrouwen) te beschermen, hebben we de neiging om vet rond deze gebieden als eerste op te slaan. De exacte reden waarom ons lichaam ook het laatst van deze vetreserves af wil.

Het antwoord: ‘De Spartaanse manier’

Als we lichaamsvet rond deze plaatsen willen kwijtraken, is het enige dat we kunnen doen een langere tijd in een calorietekort te zijn. Tijdens je vetverlies fase zul je waarschijnlijk zien dat andere plekken van je lichaam als eerste slanker worden. Je armen, bovenrug, schouders, benen en zelfs je gezicht.

Wanneer het lichaam het vet uit deze plaatsen heeft verbrand, heeft het uiteindelijk geen andere keuze dan het vet van je taille te verliezen. Houd er rekening mee dat om deze plaatsen zonder vet te zien, je waarschijnlijk onder de 10% lichaamsvet moet komen.

Neem als voorbeeld een grote bak met water met een klein voorwerp dat op de bodem ligt. Het water vertegenwoordigt je vetmassa. Het kleine voorwerp op de bodem van de tub vertegenwoordigt je buikspieren. Om het kleine voorwerp naar de oppervlakte te laten komen, moeten we bijna al het water eruit scheppen. Schep voor schep.

Dit is de reden waarom we niet iedereen met een sixpack zien rondlopen. Het is een moeilijk doel om te bereiken, kost geduld en vereist een beetje 'lijden'.

Maar stoïcisme wordt uiteindelijk beloond!

Veel succes met het bouwen van je Griekse God-fysique!